“Armoede is niet alleen monetair”

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft dinsdag 11 juli een toespraak gehouden tijdens het seminar “Strengthening Poverty Research: key to policy” in het Lalla Rookh gebouw. 

Dit seminar werd gehouden in samenwerking met de Interfaculty for Graduate Studies (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit van Suirname  en het ministerie van AW&J en het kinderfonds van de Verenigde Naties  UNICEF.  

Tijdens zijn toespraak gaf de minister aan, dat het seminar valt in het kader van de SDG (Sustainable Development Goals) nummer 17 “Partnerschap om doelstellingen te bereiken”. De minister belichtte de armoede aspecten uit het Multiple Overlapping Deprivation Analysis (MODA) onderzoek van UNICEF, met de focus op kinderarmoede. “Armoede is niet alleen monetair, maar het is ook multidimensionaal. Armoede heeft grote gevolgen voor de jongeren. Gokverslaving onder jongeren zorgt voor verdere armoede in Suriname. 

Tienermoeders, drop-outs, jongeren die vroegtijdig in aanraking komen met de politie zijn kwetsbare groepen in de samenleving. De aanpak van problemen met betrekking tot jongeren, moet gestoeld zijn op onderzoek”, aldus de minister. Dit is ook de reden waarom de Jeugdraad is geïnstalleerd, zodat zij een bijdrage kan leveren aan het identificeren van deze groepen. Hierdoor kan er beleid gericht worden op het aanbieden van  vakscholing.

De minister is hoopvol wat betreft  het bereiken van de doelstelling van de SDG 1, namelijk tegen 2030 het aantal mensen dat volgens de nationale definities in armoede leeft, minstens tot de helft terugbrengen.

SD

error: Kopiëren mag niet!