Wat begrijpt ministerie van Economische Zaken niet van  prijscontroles?

Het is bekend dat iedereen gefrustreerd is over de prijzen van producten  in de winkels. Niemand lacht nog. En als dat probleem niet wordt aangepakt, zal het plezier in het leven afnemen.

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) komt steeds met flutpersberichten uit over prijscontroles. Ze geven kort aan dat ze sancties zullen opleggen aan overtreders. Men moet de indruk krijgen dat ze er hard tegenaan gaan.

Waar ze de plank misslaan, is echter dat EZ niet duidelijk maakt hoeveel winkels ze per dag, per week en per maand controleren en in welke gebieden. Als ze dat wel zou doen, zou er meer overzicht zijn.

Maar waarschijnlijk willen of kunnen ze dat niet doen, omdat de aantallen teleurstellend zouden zijn.

Burgers zeggen, dat het ministerie controles laat uitvoeren om aandacht te krijgen voor iets wat hun dagelijkse routinewerk is. Ze zijn niet in staat om echte sancties op te leggen, omdat de winkelierskartels machtiger zijn dan de staat en ze direct worden teruggefloten.

Het ministerie en de gehele regering moeten ervoor zorgen dat er redelijke productprijzen zijn voor iedereen, overal en altijd.

error: Kopiëren mag niet!