SPA drukt regering op het hart roer om te gooien en meer empathie te tonen voor land en volk

Patrick Robles de Medina, centraal bestuurslid van de SPA (Surinaamse Partij van de Arbeid), zegt desgevraagd in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat het weer gebleken is. dat de handelingen van de huidige regering tegenstrijdig is met wat beloofd is aan het volk.

“Enigszins geduld vragen van het volk die verhoging op verhoging moet incasseren en anderzijds zichzelf een koopkrachtversterking toekennen welke op moment geen prioriteit geniet, doet vraagtekens oproepen. Het is verbazingwekkend hoe over het algemeen wordt gereageerd op de koopkrachtversterking van de regeringsleden. Verbazingwekkend, omdat de huidige regering duidelijk heeft gemaakt dat dergelijke handelen een norm is. Laten we maar denken aan de friends en family benoemingen en hoe dat is toegegaan.”

Het bestuurslid geeft aan, dat de SPA beloofd had de regering niet te brutaliseren, maar te werken aan hun plan van aanpak om Suriname naar grotere hoogte te brengen. Echter stelt hij, dat zij dit niet voorbij kunnen laten gaan met een diepe zucht. “Wat wij van de SPA desalniettemin duidelijk willen maken is dat dit gedrag bij ons geen plek heeft. Het is een feit dat ons land momenteel zwaar gebukt gaat door de sociaal-economische crisis. Een koopkrachtversterking is op zijn plaats, maar het mag niet zo zijn dat de regering de samenleving vraagt genoegen te nemen met weinig en de buikriem strak te trekken, terwijl zij zichzelf zegent met een veel ruimere koopkrachtversterking, welke zij in principe al niet zodanig nodig heeft.”

Robles de Medina zegt ook, dat de regering in deze situatie een leidende rol zal moeten nemen in het strak trekken van de buikriemen door bijvoorbeeld het aantal volgauto’s te verlagen en minder reizen te maken (alleen de noodzakelijke). “Het getuigt van goed bestuur en empathie voor het land en volk als er maatregelen worden getroffen die ons allen beter maakt. En daardoor wordt ook het vertrouwen van het volk in de politiek verhoogd. Een vertrouwen dat flink aangetast is, omdat velen zich beetgenomen voelen. Wat nu getoond wordt is niet wat beloofd was. Wij vragen de regering daarom om de maatregelen met betrekking tot de koopkrachtversterking voor de president, vice-president en ministers etcetera te evalueren. Nagegaan dient te worden hoe de gelden efficiënter ingezet kunnen worden ter verlichting van de noden van het geheel volk.”

“Wij van de SPA pleiten ervoor dat er bij het nemen van besluiten op bestuurlijk niveau de factoren mens en maatschappij op de voorgrond en centraal worden gehouden. Per slot van rekening wordt u door het volk gekozen en dient u in dienst van het volk te zijn en uzelf niet op de eerste plaats rijkelijk te zegenen. De SPA drukt de regering op het hart om de roer om te gooien en meer empathie te tonen voor land en volk. Samen moeten wij en kunnen wij werken aan een beter Suriname”, aldus Robles de Medina.

SK

error: Kopiëren mag niet!