Poll: Niet veel mensen zijn content met het werk van president Santokhi

Uit een afgelopen week gehouden poll op de website van Dagblad Suriname, blijkt dat niet echt veel mensen tevreden zijn met het werk van president Chandrikapersad Santokhi en keuren dat zelfs af.

Van de 2.008 personen die de poll hebben ingevuld, hebben 1.383 aangegeven het werk van de leider van het land af te keuren, 69 procemt. Slechts 323 mensen (16%) stellen de werkzaamheden van Santokhi wel goed te keuren en 302 stemmers – 15 procent – hebben geen mening gevormd.

De uitkomst van de poll lag eigenlijk wel voor de hand. Het volk gaat onder het huidige regeringsbeleid – en dus onder het werk van de president vooral – gebukt onder een persoonlijke financiële- en ook geestelijke- en gezondheidscrisis. Vele maatregelen – onder ‘dwang’ van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) – hebben geleid tot een dalende koopkracht bij de burgers. 

Prijzen van producten in supermarkten en andere ondernemingen blijven maar ongecontroleerd en a la dol stijgen. Dat geldt ook voor diverse tarieven van publieke diensten. De regering toont weinig empathie voor het volk. Kil en koel worden beleidskeuzes gemaakt en allerlei beslissingen genomen die een nadelige invloed hebben op het dagelijks welzijn van de bevolking. Natuurlijk, de regering heeft enkele koopkrachtversterkende maatregelen genomen, maar die vallen snel in het niets, omdat salarissen niet stijgen en de prijzen van dagelijks benodigde producten blijven juist welhaast dagelijks stijgen. 

Nu en dan worden winkels en supermarkten bezocht door de Economische Controle Dienst, maar het zijn spelden in een hooiberg.

Dat zo veel mensen dan het werk van de eerste man van het land afkeuren is niet vreemd. Er zal de komende tijd veel moeten veranderen in het gevoerde beleid, willen de afkeurders goedkeurders worden van hetgeen president Santokhi in het werk stelt om het land weer financieel-economisch op de rails te krijgen.

PK

error: Kopiëren mag niet!