Particuliere Bushouders route Paramaribo-Nickerie bijna niet te bespeuren

Behalve een schaarste aan klanten voor taxi’s zitten ook bushouders die de route Paramaribo-Nickerie (de welbekende PN-route) vice versa op gezette dagen zonder passagiers.

In gesprek met buschauffeurs die de route Paramaribo-Nickerie, vice versa, rijden is gebleken dat er heel veel belangstelling is voor het openbaar vervoer dat geboden wordt door het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB). Behalve het feit dat de staatsbussen veel goedkoper zijn, spelen ook de torenhoge rittarieven van bus- en taxichauffeurs een rol.

Hoge tarieven 

Veel mensen uit het district Nickerie, die komen uit het ressort Nieuw-Nickerie, geven aan dat ze kiezen voor de goedkoopste optie, omdat het niet prettig is om een uitstapje te doen met het gezin en dan alleen aan busgeld bijkans SRD 2.100 te betalen. “De prijzen zijn zeer hoog”, zegt Roche die de redactie van Dagblad Suriname te woord staat. 

Maar 1 bus

Verder is het opmerkelijk, dat er al vroeg in de ochtend geen bussen meer te zien zijn aan de Hofstraat (Ondrobong) in Paramaribo waar de bushouders die deze route onderhouden staan. Vroeger waren er hoogstens twee bussen die vanuit de stad vertrokken richting Nickerie. Vandaag de dag zijn het alleen taxichauffeurs en de prijzen die deze taxi chauffeurs hanteren zijn erg hoog. Vaak begint het al boven de SRD 500 per persoon. Waarom de prijzen zo hoog zijn, is volgens de chauffeurs afhankelijk van de vraag. De vraag is klein geworden, omdat het animo van de staatsbussen groot blijft door de lagere tarieven.

Naast het vervoer van mensen is het ook zo, dat andere diensten worden verleend aan burgers die iets moeten vervoeren van en naar Nickerie. Ook daar zijn de prijzen hoog, omdat men toch probeert om hun benzinegeld te dekken. In plaats van personenvervoer zijn het gewoon pakketten.

Optimale dienstverlening

Buschauffeurs geven aan de redactie te kennen, dat er dus niet meer zoveel bussen aanwezig zijn zoals vroeger, omdat de staatsbussen wel optimaal rijden en zelfs twee tot drie keer, goedkope diensten aan burgers verlenen.

error: Kopiëren mag niet!