‘Voldoende quorum’ Assembleeleden voor bezoek aan Merian-goudmijn

Hoe moeilijk het nu en dan blijkt te zijn voor Assembleeleden om quorum te leveren voor een openbare vergadering van De Nationale Assemblee, hoe eenvoudig dat quorum werd behaald voor een uitstapje van alles parlementariërs maandag 10 juli naar de Merian-goudmijn van de Amerikaanse goudmijnmultinaltional Newmont op uitnodiging van het mijnbouwbedrijf.

Het bezoek werd geleid door de Senior Director External Relations, Shirley Sowma-Sumter, General Manager Merian Mine, Wilfred Visser, en andere leden van het management van Newmont Suriname. Het doel van het bezoek was om een mogelijkheid te creëren voor de parlementsleden om zich op de hoogte te stellen van de

bedrijfsactiviteiten, getuige te zijn van de naleving van de overeenkomsten die Newmont Suriname heeft met de regering en de Pamaka-gemeenschap, en om de impact van Newmont Suriname op nationaal en lokaal niveau te laten zien. 

Shirley Sowma-Sumter gaf aan dat Newmont Suriname zeer verheugd is over de gelegenheid om het bezoek voor de leden van de Nationale Assemblée te faciliteren. Ze benadrukte dat het bedrijf er voortdurend naar streeft de voorkeurspartner te zijn van belanghebbenden door diverse interactie, bij het opbouwen en onderhouden van relaties.

In dit proces wil het bedrijf belanghebbenden in staat stellen bij te dragen, actief deel te nemen en te profiteren van lokale kansen en investeringsprogramma’s voor de gemeenschap, aldus Newmont in een uitgebracht persbericht. 

Niet vermeld wordt hoe de Assembleeleden het bezoek aan de goudmijn hebben ervaren en of ze er iets van geleerd hebben.

PK

error: Kopiëren mag niet!