Mattel zet groots in op Barbie in de bioscoop

21 juli 2023 – Speelgoedmaker Mattel heeft veel te besteden aan zijn Barbie-film van $ 100 miljoen, de eerste van een geplande reeks titels van zijn nieuwe Mattel Films-divisie.

Mattel heeft veel te besteden aan zijn Barbie-film van $ 100 miljoen, de eerste van een geplande reeks films van de speelgoedmakende kolos, waaronder Masters of the Universe, Barney, Hot Wheels en Magic 8 Ball, om er maar een paar te noemen.

De Barbie-pop werd gelanceerd door Mattel in 1959, toen de speelgoedmaker zelf nog maar 14 jaar oud was, en er zijn in zes decennia meer dan een miljard exemplaren van verkocht.

Tegenwoordig wordt Barbie nog steeds beschouwd als het kroonjuweel van Mattel, goed voor ongeveer een derde van de jaarlijkse omzet van $ 5 miljard.

Sinds 2018 werkt Mattel aan een strategie om zijn intellectuele eigendommen in licentie te geven aan Hollywood, in een poging de omzetdaling van de afgelopen jaren om te buigen.

De nieuwe film met Margot Robbie en Ryan Gosling, een feministische komedie met een PG-13-rating, is een grote gok voor Mattel Films.

Een hit zal de verkoop van speelgoed stimuleren, een flop zal waarschijnlijk het tegenovergestelde doen en andere projecten die momenteel in pre-productie zijn in gevaar brengen.

Vroege vertoningen van de film suggereren dat de eerste op het spel staat. Reacties op sociale media noemen de film grappig, bombastisch en heel slim.

Barbie wordt op 21 juli wereldwijd in de bioscopen uitgebracht.

error: Kopiëren mag niet!