Hevige regenval in Zuid-Japan kost tot zes doden, drie vermisten

Stortregens boven het zuidwestelijke eiland Kyushu in Japan veroorzaakten overstromingen en aardverschuivingen waarbij tot zes mensen om het leven kwamen en reddingswerkers zochten naar drie vermisten, zeiden functionarissen dinsdag.

Het Japanse Meteorologisch Agentschap heeft de speciale waarschuwingen voor zware regenval, die maandag voor de noordelijke delen van het eiland zijn afgegeven, gedegradeerd tot waarschuwingen en adviezen van een lager niveau, maar drong er bij de bewoners op aan alert te blijven voor verdere aardverschuivingen.

Japan is het laatste land dat de afgelopen dagen in verschillende delen van de wereld is getroffen door ongewoon zware regenval, waardoor nieuwe angsten zijn ontstaan voor het tempo van de klimaatverandering.

“Gemeenten controleren nog steeds slachtoffers, … maar we werden op de hoogte gebracht van drie doden, nog eens drie doden die mogelijk verband houden met de ramp, drie vermisten en twee lichtgewonden”, vertelde kabinetschef Hirokazu Matsuno op een reguliere persconferentie.

De regenfabrikant Bridgestone (5108.T) dwong de werkzaamheden van vier fabrieken op Kyushu maandag op te schorten, maar dinsdagochtend hervatten de fabrieken hun werkzaamheden, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

error: Kopiëren mag niet!