Directe buitenlandse investeringen in Latijns-Amerika bereiken in 2022 hun hoogste historische waarde

Volgens de Economische Commissie van de Verenigde Naties voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (ECLAC) hebben de directe buitenlandse investeringen (FDI) van Latijns-Amerika in 2022 een aanzienlijke groei doorgemaakt en bereikten ze de hoogste geregistreerde waarde.

De regio ontving in totaal 224,579 miljard dollar aan directe buitenlandse investeringen, een stijging van 55% ten opzichte van het voorgaande jaar.

ECLAC benadrukte dat deze mijlpaal de eerste keer sinds 2013 was dat FDI de grens van $ 200 miljard in Latijns-Amerika overschreed.

De groei werd waargenomen in alle FDI-componenten, met name in de herinvestering van winsten en de dienstensector, wat wijst op een herstel van de gevolgen van de COVID-19-pandemie.

, Directe buitenlandse investeringen in LatAm stegen met 55% en bereikten hun hoogste historische waarde in 2022
Buitenlandse directe investeringen in LatAm stegen met 55% en bereikten hun hoogste historische waarde in 2022. (Foto internetreproductie)
Als we de uitsplitsing bekijken, trokken bijna alle landen in de regio meer BDI aan in vergelijking met 2021.

Brazilië voerde de lijst aan, ontving 41% van de totale directe buitenlandse investeringen en werd gerangschikt als de vijfde meest populaire wereldwijde investeringsbestemming.

Mexico volgde met 17%, Chili met 9%, Colombia met 8%, Argentinië met 7% en Peru met 5%.

error: Kopiëren mag niet!