Wie koopt Russische fossiele brandstoffen in 2023

Hoewel de Russische inkomsten uit de export van fossiele brandstoffen zijn gedaald sinds de piek in maart 2022, zijn veel landen over de hele wereld niet gestopt met het importeren van fossiele brandstoffen uit Rusland, volgens een grafiek van Visual Capitalist.

Volgens gegevens van het Centrum voor Onderzoek naar Energie en Schone Lucht (CREA) blijft China de grootste afnemer van fossiele brandstoffen in Rusland, met een invoer van 30 miljard dollar tot en met 16 juni 2023.

China wordt gevolgd door de EU-landen gezamenlijk, die ondanks het feit dat ze sinds augustus 2022 geen steenkool meer uit Rusland importeren, nog steeds voor $ 18,4 miljard aan fossiele brandstoffen importeerden in een 60/40-verdeling van respectievelijk ruwe olie en aardgas.

De volgende grootste importeur van Russische fossiele brandstoffen is India, dat zijn invoer van fossiele brandstoffen sinds vorig jaar meer dan vertienvoudigd heeft.

Türkiye blijft het enige andere land dat in 2023 voor meer dan $ 10 miljard aan Russische fossiele brandstoffen importeert, waarbij elk ander land dit jaar voor minder dan $ 3 miljard aan brandstoffen uit Rusland importeert.

error: Kopiëren mag niet!