Trinidadiaan moet 6 maanden uitzitten voor uitvoer XTC

Charles D. verscheen vrijdag voor Kantonrechter Lydia Ravenberg. Hem wordt verweten dat hij 540 XTC pillen wilde uitvoeren naar Trinidad.  Charles werd bij visitatie van de bagage op de Johan Adold Pengelluchthaven aangehouden met 2 dozen drop.

Charles erkent heel wat inkopen te hebben gedaan waaronder de 2 dozen drop, echter weet hij niet hoe de XTC-pillen in de dozen zijn terechtgekomen.

De vervolging achtte uitvoer van drugs bewezen en eiste een straf van 12 maanden waarvan 2 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Een boete van SRD 4.000 bij niet betaling te vervangen door  6 weken hechtenis, onttrekking van de XTC aan het verkeer en verbeurdverklaring van de boarding pass en de reiskoffer.

Advocaat Chandra Algoe pleitte voor Charles en voerde aan, dat het in deze gaat om poging tot uitvoer en dat XTC niet valt onder harddrugs, maar onder partydrugs, terwijl de Officier van Justitie voor harddrugs heeft geëist. Eveneens voerde ze aan, dat Suriname niet de samenleving is van Charles en hij derhalve gebaat is bij een kortere straf gevolgd door uitzetting naar Trinidad. Ook zag zij geen enkele grond voor verbeurdverklaring van de reiskoffer en vroeg de rechter voor teruggave hiervan.

Kantonrechter Ravenberg vond uitvoer van drugs bewezen en legde een straf op van 8 maanden waarvan 2 voorwaardelijk, onder aftrek en een proeftijd met een boete van SRD 4.000 te vervangen door 6 weken hechtenis bij niet betaling.  De rechter gelaste de teruggave van de reiskoffer, de boarding pass en het geld dat bij Charles in beslag was genomen.

Met deze straf moet Charles nog 2 maanden uitzitten, waarna zijn deportatie volgt.

error: Kopiëren mag niet!