Ronnie Brunswijk wordt vandaag KONING…

Vicepresident Ronnie Brunswijk wodt vandaag, zaterdag 8 juli, gekroond tot King of Afro Suriname Heritage. Dit vindt plaats te Moengotapoe in het district Marowijne. Volgens de informatie zullen de volgende koningen ook aanwezig zijn:

King Asante II Nana Krobea; Paramount TradiKonal Leader of Asankare,  King Adedapo Aderemi Adeen; The Alayemore of Ido Osun,King Assongba Atchade Denis; Dah Tovomadjehoungi Dako Donou; Abomey Kingdom of Republic of Benin King Aka Ebele Elizabeth: Amozalla Affa Kingdom.

De kroning van Ronnie Brunswijk tot koning zal plaatsvinden door alle aanwezige koningen.

Het Surinaams bestel kent echter geen status van koningen en men gaat er dan ook van uit dat dit een symbolische status is .

De laatste koningin die ons land heeft gekend was tot de onafhankelijkheid en daarvoor maakten wij ook deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden.

De wereld heeft een verschillende houding tegenover koningshuizen in de moderne tijd. Sommige mensen zien koningshuizen als een belangrijk deel van hun culturele erfgoed en voelen zich verbonden met hun koning of koningin. Anderen zien koningshuizen als anachronistisch en zien hun bestaan als een verspilling van belastinggeld.

In veel landen zijn er verkiezingen geweest waarin burgers hebben gestemd voor een republiek of een koningshuis. In andere landen is de monarchie verankerd in de grondwet en is er weinig politieke druk om te veranderen.

Koningshuizen zijn al duizenden jaren oud

Het oudste koningshuis is waarschijnlijk dat van de Egyptische farao’s in het oude Egypte. Andere oude koningshuizen zijn de Assyriërs, de Chaldeërs, de Perzen, de Grieken en de Romeinen.

In de middeleeuwen, toen de Europese natiestaten begonnen te ontstaan, werden koningshuizen de gebruikelijke manier om politieke macht uit te oefenen. Er waren vele koninklijke families die hun macht in Europa uitbreidden, waaronder de Habsburgers, de Bourbons en de Hohenzollerns.

De kroning van Brunswijk wordt verricht door een comité van de Afrikan Royal Kingdoms, een collectief van traditionele Afrikaanse leiders dat zich vooral richt op behoud van Afrikaanse culturen en tradities overal in de wereld waar nazaten leven.

error: Kopiëren mag niet!