“Ik kijk ook uit naar de vakantie, maar weet niet hoe ik het zal redden”

De vakantie staat over enkele weken voor de deur. Een paar kinderen op straat geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij toch hopen om een leuk moment mee te maken tijdens de vakantie. “Ik hoop dat wij veel leuke dingen kunnen doen”, zegt Hamicha die 5 jaar is. “Mama en papa hebben veel gehuild, omdat mijn broer ook pas gestorven is, maar ik hoop dat wij samen iets leuk kunnen doen.” 

Een tiener zegt, dat hij met zijn vrienden gaat gamen tijdens de vakantie. “Mijn ouders en mijn vrienden hun ouders hebben al alles afgestemd. Als wij goed hebben gewerkt mag dat nu ook, maar in de vakantie gaan wij los” aldus de tiener van 12 jaar. 

“De kinderen zien het leven heel anders, maar voor ons als ouders zit het anders in elkaar”, zegt Rita die inkopen aan het doen is in een winkel. “Zodra je een voet uit huis zet is het uitgeven en uitstapjes maken en dat betekent veel meer uitgeven. Je moet denken aan benzine, versnaperingen, een betaalbare en geschikte plek en ook nog voeding. Daaraan uitgeven gaat moeilijk zijn, want de grote vakantie betekent grote ruimte om je inkopen te doen voor het nieuwe schooljaar. Ik hou mijn hoofd nu al vast van wat wij als ouders mee zullen maken”, zegt Rita.

“De prijzen van alle benodigde spullen voor het komend schooljaar gaan ons laten schrikken. Die ontspanning als ouders hebben wij zeker ook nodig en het liefst met onze familie en geliefde, maar met de huidige situatie is dat bijna niet mogelijk. Ik kijk ook uit naar de vakantie, maar weet niet hoe ik het zal redden.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!