KLIMAAT
Wereld ziet de warmste gemiddelde dagen ooit gemeten
DOOR NINIAN CARTER

5 juli 2023 – De gemiddelde temperatuur ter wereld bereikte op 3 juli een nieuw hoogtepunt van 17,01°C en steeg de volgende dag onmiddellijk hoger.

Dinsdag 4 juli 2023 was de warmste dag ooit wereldwijd geregistreerd, volgens de Amerikaanse National Centers for Environmental Prediction, een divisie van NOAA, op basis van gegevens van wetenschappers van de Universiteit van Maine bij het Climate Reanalyzer-project.

De gemiddelde temperatuur op aarde bereikte 17,18°C (62,92°F) en overtrof hiermee een record dat een dag eerder was gevestigd toen het kwik een hoogtepunt bereikte bij 17,01°C (62,62°F) – waarmee het record van augustus 2016 van 16,92°C (62,46°F) werd overtroffen. .

Aanhoudende hittegolven hebben het zuiden van de VS, Afrika en China getroffen en hebben voor miljoenen mensen over de hele wereld wrede omstandigheden gecreëerd. Zelfs Antarctica, dat in de winterperiode zit, brak het temperatuurrecord van juli met een hoge 8,7°C (47,6°F).

Wetenschappers geloven dat door de mens veroorzaakte klimaatverandering, gecombineerd met een opkomend El Niño-weerpatroon, verantwoordelijk is voor de stijging.

error: Kopiëren mag niet!