Franse politie doet inval in huis van PSG-baas na beschuldigingen van marteling in Qatar

De Franse politie deed woensdag een inval in het huis van de baas van Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, in een onderzoek naar de beweringen van een man over detentie en marteling in Qatar, vertelde een bron dicht bij de zaak aan AFP.

De Frans-Algerijn Tayeb Benabderrahmane, 42, diende in januari een klacht in waarin hij zei dat hij in januari 2020 was gearresteerd in Qatar, waar hij onlangs was gaan werken als lobbyist.

Benabderrahmane zei dat hij zes maanden werd vastgehouden en ondervraagd door de lokale politie, met name over documenten waarvan zij dachten dat hij die had en die compromitterend zouden kunnen zijn voor Al-Khelaifi, een Qatari-onderdaan.

Aanvankelijk vrijgelaten onder huisarrest, beweert hij dat hij Qatar uiteindelijk in november 2020 mocht verlaten na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst met betrekking tot de documenten.

Een nota van de Franse binnenlandse inlichtingendienst DGSI suggereert dat de documenten intieme video’s zouden kunnen bevatten van Al-Khelaifi met een vrouw.

Gesprekken tussen Al-Khelaifi, een voormalige secretaris-generaal van de FIFA, en Emir Tamim bin Hamad Al-Thani van Qatar, opgeslagen in een oude smartphone van hem, kunnen ook gaan over hoe de Golfmonarchie het WK 2022 en de toewijzing van tv-rechten aan de concurrentie, zegt de DGSI-nota.

Benabderrahmane is zelf het onderwerp van een afzonderlijk onderzoek naar beschuldigingen van chantage van Al-Khelaifi.

De advocaten van Al-Khelaifi zeiden in april dat ze zelf een aanklacht wegens laster zouden indienen tegen Benabderrahmane.

error: Kopiëren mag niet!