Kaseko formatie “Sabakoe” voor het eerst op North Sea Jazz Festival 

“Het is niet alleen een mijlpaal, maar ook een uitdaging die uiteindelijk voldoening geeft”, zegt bandleider tevens voorzanger Steven Maayen. De populaire Surinaams-Nederlandse Kasekoband maakt dit jaar haar debuut op het befaamde North Sea Jazz Festival. Het optreden vindt plaats op zondag 9 juli te Ahoy Rotterdam op het Mississippi podium.

Maayen zegt dat het optreden op het festival niet uit de lucht komt vallen, maar door hard werken, gezien en gewaardeerd worden en dit als resultaat opleverde. “Tijdens North Sea Jazz festival draait alles om jazz, maar wij hebben een unieke eigenstijl en sound die wij graag ten gehore brengen.” 

Ondanks dat Sabakoe die dag kaseko zal spelen, benadrukt Maayen dat de band divers is en altijd inspeelt op het publiek en wat op dat moment gewenst is. Vandaar dat er voor die dag geen speciaal repertoire zal worden ingestudeerd. Afgelopen december 2022 en januari 2023 deed Sabakoe nog een succesvolle tournee door Suriname.

Traditiegetrouw is Sabakoe ook dit jaar december/ januari in Suriname voor een spectaculaire Kerst en Owru Yari tour, dus kom dan zeke lekker genieten.

De leden die deel uitmaken van de band zijn Steven Maayen (vocals), Philsken Stuart (alto saxophone), Bryan Dompig (trombone), Marciano Burgrust (gitaar), Serginio Playfair (gitaar/vocals), Marcel Jozefzoon (bass), Angelo Blackman (drums/vocals), Dweith Purperhart (maraca/vocals), Roel Simson (skratjie).

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!