“Leerkrachten zullen wel aan het werk gaan, maar pen in hun tas houden”

Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden heeft haar leden op maandag 3 juli opgeroepen voor een Algemene Leden Vergadering bij het ABO-gebouw. De leerkrachten zijn ontstemd, omdat de regering hen had voorgehouden dat er geen geld is. Ze hadden daarom genoegen genomen met een bedrag van SRD 2.500 koopkrachtversterking voor 6 maanden.

Maar, ze zien nu dat de regering zichzelf een koopkrachtversterking van 50% heeft toegekend. Dit heeft de leerkrachten doen geloven, dat het er wel geld is en dat de regering hen voor de gek houdt. 

Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden was enigszins teleurgesteld over de opkomst van de leerkrachten. Dit, omdat de leerkrachten wel enthousiast gereageerd zouden hebben in de groepsapp van het Syndicaat. Vernomen wordt dat enkele scholen wel gesloten waren en dat sommige scholen, leerkrachten hebben verboden om deel te nemen aan de ALV. 

Ondervoorzitter van het Syndicaat, Meredith Hoogdorp, zei dat leerkrachten wel aan het werk zullen gaan. Maar, dat zij hun pen in hun tas zullen houden. “Ga tekenen, dan zit je mooi naar de leerlingen te kijken. Laat de kinderen spelen”, waren haar woorden. 

Gisteren werd nog geen officieel besluit genomen. Vandaag, dinsdag, is het bestuur van het Syndicaat voor Onderwijsgevenden uitgenodigd voor een gesprek met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori.  Na het gesprek zal teruggekoppeld worden met de leden van deze onderwijsbond. 

SK

error: Kopiëren mag niet!