De bekende Nickerie-kenner Rashied Doekhie ging in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname over de kwestie van de brug die gebouwd moet gaan worden over de Corantijnrivier.
Nieuwe brug zal band Suriname en Guyana verder versterken
Doekhie is van mening dat het een goede zaak is als er een vaste oeververbinding komt tussen Guyana en Suriname. De relatie tussen Suriname en Guyana is heel goed opgebouwd door de jaren heen. Aan beide kanten van de Corantijn wonen burgers die een band hebben opgebouwd voor wat betreft familie of vriendschappelijke doeleinden.
Alles wordt besproken in Guyana
“Wat frappant is om telkens weer te lezen of te horen via de media is, dat veel van de bijeenkomsten omtrent de aanbouw van deze brug plaatsvinden in Guyana. Als de brug een aangelegenheid is van Suriname, omdat die op Surinaamse grondgebied komt te staan, waarom moeten alle zaken hieromtrent dan in Guyana bekokstooft worden?”, vraagt Doekhie zich af.
Voor Doekhie is het ook een vraagteken waarom er geen transparantie met betrekking tot de jurisdictie van de brug. De regering heeft beloofd tijdens en na de verkiezingscampagne om transparant aan het werk te gaan. De burgers zouden dus op de hoogte gesteld moeten worden omtrent de gang van zaken. Ook al gaat het bij deze om een brug.
Belangrijk voor de gemeenschapVoor Doekhie zijn deze zaken de belangrijke zaken waarmee het volk zit. Vooral met de taferelen over het Tigrigebied.
“Bij de burgers ontstaat er onzekerheid wanneer vragen open blijven en niet beantwoord of niet volledig beantwoord worden door de overheid.”
Dat is niet het enige volgens Doekhie wat onbeantwoord is gebleven. De volgende vraag die rijst volgens Doekhie is waarom er weer duizenden Euro’s betaald zal worden voor een nieuw ontwerp, terwijl al een ontwerp was gemaakt door Ballast Nedam in 2011 met dezelfde ligging. Dit heeft het land eerder al heel veel gekost. “Er zijn geen twijfels over. het nieuwe ontwerp zal ook goed zijn, geen twijfel hieromtrent, maar dat van Ballast Nedam zal altijd hoger staan, technologisch gezien. De hoofdvraag blijft, suma na eigenaar va broki san e bow?”, zegt Doekhie afsluitend aan het gesprek.