De “DUIVEL” in Zweden

De Zweedse regering heeft op grond van vrije meningsuiting aan een burger toestemming verleend om de Koran, het islamitische heilige boek, in het openbaar te verbranden. Dit is niet de eerste keer dat dit in Zweden gebeurt, een lid van de Europese Unie en de NAVO.

Regering Suriname moet afkeuring uitspreken over Koran-verbranding

Suriname heeft bilaterale betrekkingen met Zweden, waarbij Zweden een niet-residerende ambassadeur heeft in Brasília.

Gezien Suriname dit soort “duivelse” handelingen tegen een ander geloof ook afkeurt, is het zaak dat de regering van Suriname haar afkeuring ook duidelijk uitspreekt namens het Surinaamse volk aan de regering van Zweden.

Suriname heeft 20% burgers met het islamitische geloof en is ook lid van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC). Suriname mag als zeer tolerant land nooit toestaan dat dit soort taferelen verder verspreiden door zich als land  niet uit te spreken.

Turkije en Irak, ook de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Syrië, Jordanië en Libië, reageren scherp op de Koran-verbranding in Zweden.

Marokko heeft zijn ambassadeur teruggeroepen, de Arabische Liga spreekt van “agressie in het hart van ons moslimgeloof”.

Een nieuwe diplomatieke ruzie met de Turkse leider Erdogan is slecht nieuws voor Zweden, want Turkije moet de Zweedse toetreding tot de NAVO nog goedkeuren.

Paus Franciscus heeft maandag in een interview met de Emiraatse krant Al-Ittihad zijn “woede en walging” laten optekenen na de koranverbranding in Zweden. “Ieder boek dat als heilig wordt beschouwd, moet gerespecteerd worden uit eerbied voor de gelovigen”, klonk het.

De regering van Suriname heeft veel goed te maken sinds haar blunder om een Surinaamse ambassade in de meeste conflicthaard gebieden, zoals Jeruzalem, te willen vestigen. Dit werd gestuit door het kordaat optreden van de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, en de overige Assembleeleden.

error: Kopiëren mag niet!