6 juli: Twitter-rivaal ‘Threads’ wordt gelanceerd
DOOR NINIAN CARTER

4 juli 2023 – Meta lanceert een nieuwe app om Twitter te evenaren. Nagesynchroniseerd als een “Twitter-moordenaar”, komt “Threads” omdat veel Twitter-gebruikers de service verlaten na impopulaire veranderingen door miljardair-eigenaar Elon Musk.

Facebook-eigenaar Meta lanceert een nieuwe app om te wedijveren met het worstelende Twitter en zegt dat deze op 6 juli live zal gaan.

De app, genaamd “Threads”, wordt gekoppeld aan Instagram, zodat gebruikers hun Instagram-gebruikersnaam kunnen behouden om in te loggen. Sommige techneuten noemen de nieuwe app een “Twitter-killer”.

Screenshots tonen een interface die lijkt op die van Twitter, waarbij Meta Threads omschrijft als een “op tekst gebaseerde conversatie-app”.

Twitter heeft banen geschrapt omdat de advertentie-inkomsten kelderden na een reeks impopulaire wijzigingen aan Twitter door miljardair Elon Musk, zoals het weggooien van regels voor het modereren van inhoud.

Op 1 juli beperkte Musk het aantal tweets dat mensen konden zien, wat nog meer woede bij gebruikers opriep.

De nieuwe app van Meta wordt een gratis service zonder beperkingen voor het aantal berichten dat een gebruiker kan zien.

error: Kopiëren mag niet!