Visser vormt een ontroerende band met een 4 meter lange krokodil

Een Indonesische visser beweert al meer dan 20 jaar vriendschap te hebben gesloten met een vier meter lange zoutwaterkrokodil en noemt het reptielendeel van de lokale gemeenschap.

De 59-jarige Ambo, een visser uit Bontang City, in Oost-Kalimantan, Indonesië, is een beetje een beroemdheid geworden in zijn land vanwege zijn ongewone vriendschap met een gigantische zoutwaterkrokodil genaamd Rizka. Het gigantische reptiel is de afgelopen 26 jaar een constant onderdeel van Ambo’s leven geweest, sinds hij haar voor het eerst zag in de wateren van Pupuk Kaltim. Ze was toen maar ongeveer een meter groot en hij lette niet veel op haar toen ze langs zijn boot zwom, maar toen hij merkte dat ze hem naar huis was gevolgd, pakte Ambo wat eten en gooide het in het water. Dat was het begin van een mooie vriendschap van 26 jaar en wie weet hoeveel er nog zullen volgen

“Ik kwam Rizka voor het eerst tegen toen ik 23 jaar geleden op een boot door de wateren van het Pupuk Kaltim-gebied voer”, vertelde Ambo in 2020 aan Kompas. mijn weg naar huis. [Maar] Ik merkte dat [Rizka] het schip naar huis volgde. Ik zag haar zelfs naast de boot, die ik ook Rizka noemde. Ik riep haar om haar iets te eten te geven en ze kwam langs. Dat doet ze sindsdien.”

error: Kopiëren mag niet!