Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden roept leden maandag 3 juli op voor een ALV

Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden heeft haar leden maandag 3 juli opgeroepen voor een Algemene Leden Vergadering om 11.00 uur bij het ABO-gebouw. 

“Beleidsmakers hadden ons medegedeeld dat er geen financiële ruimte was. Wat blijkt? Er is wel ruimte voor 50% loonsverhoging en aanpassingen van de verschillende toelagen voor de beleidsmakers”, aldus het Syndicaat voor Onderwijsgevenden in haar schrijven aan de leerkrachten.

Volgens een evaluatie van de organisatie is gebleken, dat de belofte ten aanzien van de leerkrachten van het binnenland nooit is gerealiseerd. Ook zijn de afspraken gemaakt met de werkarmen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en de afspraken met de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) met betrekking tot onderwijsgevenden nooit nagekomen. Afspraken gemaakt ten aanzien van de uitbreiding voor SZF- voorzieningen zijn nog steeds niet herzien. De compensatie voor de onhoudbare financiële/maatschappelijke situatie voor de leerkrachten middels alvast het roulatiesysteem blijft uit. 

Naar aanleiding van bovengenoemde punten wordt maandag dus een ALV belegd. Volgens de organisatie is de SRD 2.500 die uitgesmeerd is over 6 maanden, niet permanent. “Het Syndicaat is het sturen van het kastje naar de muur zat!”, aldus de organisatie.

SK

error: Kopiëren mag niet!