De belangrijkste oppositie van Sierra Leone belooft niet deel te nemen aan het bestuur

De belangrijkste oppositiepartij van Sierra Leone heeft gezegd dat ze niet zal deelnemen aan welk bestuursniveau dan ook in het land, van het parlement tot de lokale raden, na wat zij “frauduleuze” resultaten van de presidentsverkiezingen noemde.

President Julius Maada Bio werd herkozen voor een tweede termijn in de eerste stemronde met 56,17 procent van de stemmen, volgens resultaten die dinsdag door de verkiezingscommissie zijn vrijgegeven en die zijn betwist door de oppositie en lokale organisaties.

Internationale waarnemers merkten de “statistische inconsistenties” op tussen de gedeeltelijke resultaten en de definitieve resultaten en veroordeelden “het gebrek aan transparantie” bij het tellen van de stemmen, terwijl ze opriepen tot een vreedzame dialoog om geschillen op te lossen.

De oppositie All People’s Congress (APC), wiens leider Samura Kamara tweede werd met 41,16 procent van de stemmen, zei vrijdag laat dat het “onrecht, tirannie en machtsovername in Sierra Leone” niet zou tolereren.

error: Kopiëren mag niet!