Grand Prix van Oostenrijk 2023 Kwalificatie: Verstappen pakt pole, Leclerc tweede

Regerend Formule 1-kampioen Max Verstappen stond vrijdag bovenaan de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk en behaalde daarmee zijn vierde pole position op rij.

De op hol geslagen kampioensleider zette zijn Red Bull voor de zesde keer dit seizoen op pole en 26e algemeen. Hij eindigde met een krappe 0,048 seconden voorsprong op Ferrari’s Charles Leclerc, wiens teamgenoot Carlos Sainz Jr. de derde snelste tijd had.

Lando Norris kwalificeerde zich als vierde voor McLaren voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die het F1-record van 103 overwinningen heeft. De Lance Stroll van Aston Martin start vanaf de zesde plaats voor teamgenoot Fernando Alonso.

Een overwinning voor Verstappen op het thuiscircuit van zijn team in Spielberg op zondag zou hem naar 42 raceoverwinningen brengen, één meer dan wijlen Ayrton Senna en alleen op de vijfde plaats op de lijst aller tijden.

Mercedes-coureur George Russell en Red Bull’s Sergio Perez haalden de top 10 niet. Perez werd uitgeschakeld in Q2 nadat zijn rondetijd was geschrapt omdat hij buiten de baanlimieten ging.

error: Kopiëren mag niet!