Twee drugsverdachten in kraag gevat bij illegale landingsbaan in Goliath-gebied

Het Justitieel Interventie Team (JIT) heeft dinsdagavond 27 juni twee verdachten aangehouden in het Goliathgebied nabij een illegaal aangelegde drugs landingsbaan. Het gaat om een Surinamer en een Venezolaan, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Bij de verdachten zijn in beslag genomen zes vaten met vliegtuigbrandstof, zeven aanvalsgeweren, vuistvuurwapens, jachtgeweren, een grote hoeveelheid scherpe munitie, twee ATV’s, een motorfiets, portofoons, handschoenen en een kettingzaag. Ook twee handgranaten, twee ATV’s en een motorfiets werden aangetroffen.

De militaire politie heeft ondersteuning verleend bij het onderzoek. Daarnaast heeft de drugshond positief gereageerd op een zwart dekzeil, wat mogelijk wijst op de aanwezigheid van verdovende middelen. De handgranaten zijn vermoedelijk afkomstig van het Nationaal Leger.

De beide  verdachten zijn in verzekering gesteld en aan hen is een contactverbod opgelegd.

De leden van het JIT waren op een verkenningsmissie in het genoemde gebied in verband met het in kaart brengen van illegale landingsbanen en die vervolgens onklaar te maken.

Het Openbaar Ministerie geeft aan dat het beleid om illegale landingsbanen onklaar te maken, onverkort wordt voortgezet.

Het is niet voor het eerst dat illegale drugsactiviteiten plaatsvinden in het Goliath-gebied en dat illegale landingsbanen zijn vernietigd in opdracht van het OM. Zo werden in oktober vorig jaar daar al twee landingsbanen vernietigd. In de eerste week van mei 2022 werd er een uitgebrand drugsvliegtuigje gevonden.

error: Kopiëren mag niet!