Ruzie tussen man (22) en zijn 37-jarige oom te Flora eindigt in steek- en schietpartij

D.T. (22) en zijn 37-jarige oom M.T. zijn donderdag 29 juni door de politie van het bureau Flora na een uit de hand gelopen ruzie, die eindigde in een schietincident, op een adres in het politieressort aangehouden.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen, dat D.T. een glas water wilde,  hetgeen zijn grootvader hem weigerde. Op een gegeven moment ging de verdachte gewapend met een scherp voorwerp in zijn hand tekeer met zijn grootouders. De oom M.T., die het gebeuren hoorde, kwam gewapend met een windbuks naar zijn neefje toe om hem om rekenschap te vragen. Dit viel niet in goede aarde bij D.T. en die ging zijn oom te lijf, waarbij hij M.T. met het scherp voorwerp in zijn bovenbeen heeft verwond. De oom schoot op zijn beurt gericht op zijn neefje en deze werd geraakt in zijn bovenarm en gelaat. 

Beide wapens zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Zowel de oom als het neefje werden voor medische hulp naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd. Na medische behandeling zijn beide gewonden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. 

D.T. en M.T. zijn als verdachten aangemerkt en zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!