Nicaragua verandert betalingsvaluta voor tarwe en andere invoer uit Rusland in roebels

Nicaragua streeft ernaar af te stappen van het gebruik van de Amerikaanse dollar in zijn handel met Rusland en alternatieve betalingsmogelijkheden te onderzoeken, zoals het betalen voor tarwe-import in roebels of cordobas, de nationale valuta, volgens Denis Moncada, de minister van Buitenlandse Zaken van het Midden-Amerikaanse land. in een interview met persbureau Spoetnik.

Moncada benadrukte het belang van het verdedigen van soevereiniteit in financiën, bankdiensten en commerciële transacties voor zowel Rusland als Nicaragua in de toekomst.

In september 2022 sprak de Nicaraguaanse minister van Financiën, Ivan Acosta, de plannen van het land uit om de invoer van tarwe uit Rusland te vergroten en verschillende betalingsmethoden te onderzoeken.

Het opleggen van een financiële blokkade door de Verenigde Staten, te midden van de geopolitieke spanningen met Rusland, heeft het vermogen van Nicaragua om de dollar te gebruiken in zijn handelstransacties met andere landen beperkt.

Het streven van Nicaragua om zijn betalingsvaluta voor de invoer van tarwe te diversifiëren, benadrukt zijn wens om onafhankelijk te worden en alternatieve wegen te verkennen om internationale handel te drijven.

Nicaragua streeft ernaar zijn afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen en meer gediversifieerde en flexibele handelsbetrekkingen tot stand te brengen door roebels of cordobas te overwegen.

error: Kopiëren mag niet!