Minister Nurmohamed in Guyana om plannen bouw Corantijnbrug te bespreken

China Harbor Engineering Company (CHEC), die werkte aan de uitbreiding van de Cheddi Jagan International Airport (CJIA) in Guyana, is een van de vijf bedrijven die op de shortlist staan voor de bouw van de Corantijnbrug. Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht dat dinsdag is uitgegeven door het ministerie van Openbare Werken in Guyana en Suriname, aldus diverse lokale Guyanese media.

In het persbericht werd ook vermeld dat de minister van Openbare Werken van Suriname, Riad Nurmohamed, vandaag woensdag 28 juni, en donderdag 29 juni in Guyana zal zijn om de plannen voor de te bouwen brug vooruit te helpen.

Zie hieronder het volledige gezamenlijke persbericht:

De minister van Openbare Werken van Suriname, dr. Riad Nurmohamed, zal Guyana bezoeken op 28 en 29 juni om de tweede High-Level Decision Makers (HLDM) Meeting bij te wonen. Deze bijeenkomst luidt het hoogtepunt in van de adviesopdracht die in mei 2022 aan WSP Caribbean is toegekend voor de haalbaarheidsstudie en gedetailleerde ontwerpen voor de constructie van een brug over de Corantijnrivier.

De HLDM Meeting is een mijlpaalactiviteit van de Consultancy waar de belangrijkste experts van WSP Caribbean de belangrijkste bevindingen en belangrijkste overwegingen en veldvragen van de Guyanese en Suriname delegaties zullen presenteren. De eerste HLDM-bijeenkomst werd gehouden in Suriname van 27 en 28 februari.

Terwijl hij in Guyana is, zal Nurmohamed zijn ministeriële tegenhanger, Juan Edghill, ontmoeten om zaken te bespreken met betrekking tot de bouw van de Corentyne River Bridge waarvoor het aanbestedingsdocument op 9 mei 2023 is afgegeven aan de vijf  geprekwalificeerde aannemers en sluit augustus. 1 januari 2023.

De Corentyne River Bridge wordt gebouwd via een publiek-private samenwerking (PPS) en volgens het Design-Build-Finance-Operate-Maintain-model (DBFOM). Dit betekent dat de succesvolle aannemer van de joint venture verantwoordelijk zal zijn voor het uiteindelijke ontwerp, de bouw, de financiering, de exploitatie en het onderhoud.

De lijst met vooraf gekwalificeerde aannemers/joint ventures is als volgt:

1. China Road and Bridge Corporation (CRBC)

2. China Railway Construction International Ltd (CRCCI), China Railway Construction Caribbean Co Ltd (CRCCCL) en China Railway Construction Bridge Engineering Bureau Group Co Ltd (CRBG)

3. Ballast Nedam Infra Suriname B.V.

4. China Harbour Engineering Company (CHEC)

5. China Overseas Engineering Group Co Ltd (COVEC), China Railway Eryuan Engineering Group Co Ltd (CREEC) en China Railway First Group (CRRG).

Volgens de overeenkomst die tussen Guyana en Suriname is bereikt tijdens de eerste HLDM-bijeenkomst in Suriname, zullen aanbiedingen worden geëvalueerd, onderhandeld en zal een contract worden gegund tegen oktober 2023.

error: Kopiëren mag niet!