Swit Firi “Was ala fuka” Europa tour

Stichting Muziekformatie “Swit Firi” maakt zich op voor haar derde Europese tour. In Nederland zal worden opgetreden tijdens het 1 juli Keti Koti Festival en het Kwaku Zomer Festival 2023.

Op het programma van de 2 maanden durende tour staan ook workshops en optredens in kleine kring en huisfeestjes. Een goed deel van het Swit Firi repertoire zal ten gehore worden gebracht. Voorzitter Guno Hart van Swit Firi heeft het over activiteiten die Swit Firi naar meerdere steden zal voeren.

Het nieuwste zang/muzikaal-nummer getiteld: “Was ala fuka” is net uitgebracht. Er wordt gedicht over Danitia Sjen Liep Shi, een in Nederland wonende Surinaamse jonge vrouw, die door een eenzijdige verlamming anderhalf jaar een rolstoel nodig had om zich te verplaatsen. Danitia kwam naar Suriname om genezing te zoeken. Bigi sma werden geraadpleegd. Vastgesteld werd, dat de oorzaak van de aandoening te wijten was aan wisi, hocus pocus, toverij met behulp van boze machten. Er werd een banja pre gehouden, met natuurlijke krachten, een kruidenbad en bezweringen werden de demonen gedomineerd. Danitia genas. 

Leden van Swit Firi, geïnspireerd door haar getuigenis, besloten om met muziek, zang en dans een genezingslied uit te brengen. Danitia greep de gelegenheid aan om een ode aan de goden op te dragen. Zij stemde in om voor deze gelegenheid een duo te vormen met Kelly Hart.

error: Kopiëren mag niet!