Hajj 1444 begint als 2 meter lange pelgrims samenkomen op Mina voor ‘spirituele reis van het leven’

Ongeveer 2 miljoen pelgrims verzamelden zich maandagochtend in de tentenstad Mina om aan de spirituele reis van een leven te beginnen, toen de heilige pelgrimstocht van Hajj 1444 van start ging. In de avond galmden de recitaties van Talbiyah, hun gebed van het bedoelen om Hajj voor de glorie van Allah te verrichten, rond het terrein. Mannen met traditionele kleding van katoen, zonder naden, en vrouwen in abayas uitten de woorden “Labbaik Allahumma Labbaik (Oh God, hier ben ik om Uw oproep te beantwoorden)”, terwijl ze stroomden naar het grote gebied, ongeveer 8 kilometer ten noordoosten van de Grote Moskee in Mekka.

Volgens de traditie van de Profeet Muhammed besteedden de pelgrims de eerste dag van de pelgrimage, aangeduid als de dag Tarwaciye, aan gebeden om vergiffenis te vragen voor hun zonden. Ze boden Dohr, Asr, Maghreb en Isha- gebeden aan en zullen vanavond hun laatste voorbereidingen treffen voordat ze morgenvroeg voor God staan op de vlakten van de berg Arafat. Na het dageraadsgebed (Fajr) zullen de pelgrims vertrekken naar de berg Arafat, waar de profeet meer dan 1400 jaar geleden zijn laatste lezing heeft gehouden.

Dit jaar wordt voor het eerst sinds het begin van de pandemie met COVID-19 een volledige Hajj gehouden en de Sauidische autoriteiten hebben grondige plannen opgesteld om de veilige en vlekkeloze verplaatsing van pelgrims te garanderen. Er worden in totaal meer dan 2 miljoen verwacht, waaronder 1,6 miljoen uit andere landen. Degene die Arabische Nieuws sprak hadden alleen maar lof voor de inspanningen van de officiëlen om hun Hajj-ervaring zo eenvoudig, aangenaam en spiritueel mogelijk te maken.

error: Kopiëren mag niet!