Cocktailprijzen kunnen “vlam” in de portemonnee zetten

Een dag op stap naar een mooie locatie, kan je tegenwoordig heel veel kosten vooral wanneer cocktails worden besteld. Door de devaluatie, waardoor de Surinaamse munt ontwaard is en mede daardoor de koopkracht compleet is weggevallen, moeten mensen meer neertellen voor een avondje chillen. De prijzen zijn fors omhoog gegaan door de stijgende inflatie. Op een avondje uit moet je voor twee personen al zeker tussen de SRD 160 en SRD 800 neertellen voor een cocktail.

Uiteraard zullen er mensen zijn, die zeggen dat men dan maar niet moet uitgaan. Maar, dergelijke uitspraken worden vooral gedaan door  personen die zelf in insolatie leven en of mensen die de beste tijd van hun leven al hebben gehad,

Maar, jongeren en mensen die in de bloei van hun leven zijn, hebben dat avondje uitgaan nodig. Dit helpt mensen onder andere om sociale connecties op te bouwen, waardoor ze hun netwerken kunnen vergroten en contacten maken met anderen.

Uitgaan kan ook helpen om stress te verlichten en nieuwe dingen te ervaren. Mensen voelen zich dan bevrijd, vrij, ontspannen. Het is ook een manier om relaties en liefdesbanden op te bouwen.

Het niet kunnen uitgaan en geen sociale contacten kunnen leggen, heeft een negatieve impact op de mentale en fysieke gezondheid van mensen. De frustraties kunnen toenemen, omdat de mensen geen sociale interactie hebben, eenzaam en depressief kunnen worden. Dit zorgt ook voor stress, omdat er geen manier is om zich af te reageren.

De regering heeft in haar denken van het in zee gaan met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) deze zaken niet mee genomen voor ze het besluit namen. Men kijkt alleen maar strikt naar de economische cijfers, en verwacht daarbij inzet van een depressief geworden volk.

Een gestresst en depressief volk kan niet produceren en haar denkvermogen optimaal ontwikkelen.

error: Kopiëren mag niet!