Doekhie: “Het is meer dan ooit tijd dat Natio een puur Surinaams voetbalteam wordt ”

Voor Rashied Doekhie was, is en wordt het nationale voetbalelftal Natio niets. “Natio, Natio, Natio was niets, is nu niets en wordt niets”, geeft Doekhie aan in een interview met de redactie van Dagblad Suriname.

Surinaamse roots maar Nederlandse voetballer

Volgens Doekhie heeft de ondergang van Natio niets te maken met voetbal en voetbaltechnieken, maar wel met respect, met liefde voor Suriname en natuurlijk met een oprechte en een schone inborst. “Ik heb dit al 8 jaren terug gezegd in de de Assemblee. Ik zei toen, dat al deze voetballers stuk voor stuk afgedankte mensen zijn in de Nederlandse voetballerij. Wanneer je niet wordt gekozen in het team van Oranje dan ren je voor Natio en dan zwichten al onze voetballers. Dit komt er eigenlijk op neer, dat land en volk worden beledigd. Je beledigt je eigen spelers hier in Suriname”, aldus Doekhie.

“Want plotseling zijn het jongens die spelen vanwege hjun roots. Je oma heeft tachtig jaar terug een kind verwekt, dus je hebt roots nadat je niet gebruikt zou worden door het land waar je in principe woont en leeft. Waarom is Wijnaldum niet in Natio? Eenvoudig is het antwoord, omdat hij in Oranje is opgenomen.”

Doekhie is van mening dat alle jongens die nu voor Natio uitkomen in principe niet welkom zijn bij Oranje. “Mocht het zo zijn dat ze voor Oranje zouden spelen, wat zouden ze doen als Oranje zou uitkomen tegen Natio? Zie daar de hypocrieten . Dan zouden ze plotseling bakra zijn en tegen Suriname zijn”, geeft hij aan.

Kan niemand het inzien?

“Kunnen de sportjournalisten, de SVB en alle andere actoren dit niet inzien? Eerst brengt men een Gorré. Ik zei eerder hoofdletter Nul. Feesten in Marriott, daar was hij baas in en niets meer. Menzo die zei hoeveel hij van Suriname hield, plots verdwenen voor wat linzensoep. Winter kan het ook vergeten, omdat hij geen enkele Surinamers heeft in Natio .Winter moest gewoon hier Robinhood aangevuld hebben met wat andere 24 karaats Surinaamse spelers en een echte Natio uit de grond stampen. Het is toch een schande, Natio oefent in Nederland. Hoe kan dat eigenlijk? Geen enkele speler kent het Surinaams volkslied.” Het eerder genoemde baart burgers volgens Doekhie toch wel zorgen..

Complete belediging voor Suriname

“Ze weten niet eens hoe de vlag van Suriname eruit ziet. De spelers onderling kennen elkaar niet eens. Als ze moeten spelen komen ze uit 13 verschillende landen en richtingen aan en het maakt voor hen niet veel uit of ze winnen of verliezen. Ze gaan weer in dezelfde richting terug naar hun thuis. Een paar van hen hebben Suriname nooit gezien, laat staan om te houden van Suriname. Al bij al complete belediging voor land en volk. Dat wij tolereren dat wat afgedankte buitenlanders voor ons moeten voetballen en onze eigen jongens worden gedegradeerd tot baliekluivers is mensonwaardig. De eer is zelf winnen of zelf verliezen Sranan sani wie Sani”, stelt Doekhie onomwonden.

“Ik wil trots zijn als Surinamer”

“Nu of nooit honderd procent Surinaams. Nederland is nooit wereldkampioen geworden. Dus we kunnen ook even wachten. Nu beginnen met je eigen kweek. Noem ze later dan de trots van Suriname. Ik kan als Srananman nooit blij of trots zijn als anderen voor ons moeten gaan winnen. Het is tijd dat de leiding van Robinhood,Transvaal, Inter Moengo Tapoe, Voorwaarts en alle andere individuele voetballers en voetbalspelende teams om hun stem te laten horen. Srananman oen opo oen sting”, zegt Doekhie afsluitend aan het interview.

error: Kopiëren mag niet!