Minister Ori geeft startsein schriftelijke toets leerjaar 10

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft woensdag op de Anton Residaschool het startsein gegeven voor de schriftelkijke toest voor leerjaar 10. Met die toets wordt gekeken in hoeverre leerlingen de leerstof van de AVO (Nederlands, Engels, rekenen, wiskunde en natuurkunde) vakken beheersen. Het curriculum bestaat uit algemeen vormende vakken en beroepenoriëntatie.

Volgens minister Ori gaat het om een diagnostische toets vergelijkbaar met de GLO-toets, waar wordt gekeken in hoeverre leerlingen de leerstof beheersen en wat er gedaan moet worden om waar nodig de leerlingen te helpen met extra lessen. “Het is geen selectietoets. Het kind stroomt na uitvoering van de assessment procedure door naar het 11e leerjaar (3e MULO/ 3e LBO)”, aldus de minister. 

“Wanneer blijkt dat een leerling ontzettend laag heeft gescoord in een aantal vakken gaan we proberen deze leerling heel snel bijlessen te geven zodat deze sterker kan worden”, stelt de bewindsman

“We willen kinderen niet meer laten blijven zitten. Vroeger bleven onze kinderen zitten of werden drop-outs en verlieten het systeem.”

error: Kopiëren mag niet!