President Santokhi spreekt top van  TotalEnergies over status ontwikkelingen in Blok 58

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 20 juni gesproken met David Mendelson, Senior Vice President Americas for Exploration and Production bij TotalEnergies, en Philippe Blanchard, General Manager van TotalEnergies E&P Suriname B.V. Bij het onderhoud waren ook aanwezig David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Annand Jagesar, CEO van Staatsolie, en Vandana Gangaram Panday, directrice van het Staatsolie Hydrocarbon Institute aanwezig. 

Het doel van de ontmoeting was om een update te krijgen over de status van de ontwikkelingen op het gebied van olie en gas in Blok 58 voor de kust Suriname.

TotalEnergies is twee belangrijke olievondsten nader aan het verkennen ten behoeve van een eerste olieveldontwikkeling. De laatste verkenningsput wordt momenteel geboord. David Mendelson benadrukte, dat zodra er een volledig begrip is van de omvang en potentie hiervan, het vervolgtraject kan worden ingezet. 

Verwachte ontwikkelingen mogelijk positieve invloed op IMF-programma

TotalEnergies heeft een gedetailleerde tijdsplanning gepresenteerd aan president Santokhi, waaruit de conclusie kan worden getrokken dat de resultaten voor wat betreft de commercialiteit van de verwachte ontwikkeling tegen het einde van dit jaar bekend zullen zijn. Deze resultaten kunnen ook invloed hebben op het IMF-programma, waarbij ruimte kan ontstaan voor onderhandelingen om het programma minder strikt te maken. Daarom benadrukte de president het belang van optimale communicatie met het IMF over de resultaten uit de olie- en gasindustrie, evenals goede communicatie onderling.

Tijdens de vergadering werd ook de status van local content besproken. Annand Jagesar beaamde dat TotalEnergies aanzienlijke inspanningen heeft gedaan in local content in Suriname. Dit toont het streven naar duurzame ontwikkeling en het stimuleren van de lokale economie.

error: Kopiëren mag niet!