Man na twee maanden aangehouden voor oplichting

De politie van het bureau de Nieuwe Grond heeft vrijdag 16 juni de verdachte B.R. aangehouden voor oplichting. Tegen de man had de vrouwelijke benadeelde K.L. dinsdag 11 april aangifte gedaan van oplichting. 

De vrouw zei tegen de politie, dat zij na het bezichtigen van een perceel dat had gekocht bij B.R. en dat zij via een notaris een voorschot in SRD heeft betaald. Hierna deed de vrouw na enige tijd het adres aan dat op haar koopovereenkomst stond. Bij aankomst op dat adres bleek het niet om het perceel te gaan, dat ze met B.R. was gaan bezichtigen, aangezien er andere mensen op dat adres woonachtig bleken. 

Zij maakte direct contact met de verkoper en hij gaf de vrouw te kennen, dat de straatnaam was veranderd. Aangezien dit niet het geval was, eiste de aangeefster haar geld terug. B.R. kon de vrouw niet terugbetalen, waarop zij aangifte tegen hem deed. 

De verdachte werd een aantal keren ontboden door de politie, maar ging pas op 16 juni naar het politiebureau aan. De man werd direct aangehouden en voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. 

error: Kopiëren mag niet!