Indiase ambassade houdt activiteit rond Internationale Dag van Yoga 

De regering van India viert sinds 2015 elk jaar op 21 juni wereldwijd de Internationale Dag van Yoga. In december 2014 werd het voorstel van India bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties aangenomen om 21 juni, de langste dag op het noordelijk halfrond, uit te roepen tot Internationale Dag van de Yoga.

Activiteiten 

Ter gelegenheid van de 9e Internationale Dag van Yoga hield de ambassade in samenwerking met het Swami Vivekananda Cultureel Centrum (SVCC) op 21 juni een yoga evenement. Het programma begon met het aansteken van een traditionele lamp door ambassadeur Shankar Balachandran begeleid door een Vedische preek door de Art of Living-goeroe Swami Prabuddhanand. 

De ambassade van India heeft voor de Yogadag dit jaar in verschillende districten van Suriname ook evenementen gehouden. In zijn toespraak legde ambassadeur Balachandran de speciale betekenis van de dag, met India als voorzitter van de G20, uit. Dit werd gevolgd door een uitvoering van yoga door alle deelnemers. 

Het programma werd afgesloten met een dankwoord door Somveer Arya, directeur van SVCC. Meer dan 50 gasten woonden het evenement bij, waaronder lokale yogabeoefenaars en yoga liefhebbers uit alle delen van Suriname

error: Kopiëren mag niet!