Het leven vandaag de dag met een lening

Voor veel mensen is een lening nemen om bijvoorbeeld spullen buiten hun financieel vermogen te kunnen kopen de beste optie. In gesprek met een man die zijn eigen huis graag wilde kopen, geeft hij aan hoe het leven met een lening in deze economische tijd is.

Een lening neemt veel tijd en aandacht

Stefano is 32 jaar die recentelijk zijn woning kon kopen door tussenkomst van een bank. Als je geld leent, kun je nu, op dit moment meer kopen. Dat is voor vele mensen een onmiskenbaar en aantrekkelijk voordeel. Reizen, een keuken, een auto, een geluidsinstallatie, een dakkapel: het wordt met een lening sneller bereikbaar. Het nadeel komt altijd daarna: de afbetaling van rente en aflossing. Dit is voor hem en zijn gezin een grote stap geweest. In geld omgezette tijd en aandacht wordt besteed aan afbetaling van de lening.

“Het is wel zwaar de laatste tijd om ondanks de moeilijke financiële tijd rond te kunnen komen. Je voelt je op gegeven ogenblik ook niet vrij meer en kan een heleboel niet doen dat je in principe gewend bent was te doen”, aldus Stefano.

Een lening nemen is iemands eigen risico

Wat veel mensen niet willen snappen is volgens Stefano het feit, dat het lenen van geld, helemaal het eigen risico is en alle gevolgen die daaruit voortvloeien ook voor het risico zijn van de persoon die leent. 

Het zou nu, gezien de economische situatie in het land, voor vele gezinnen een verlichting zijn als er gangbare oplossingen komen waarbij jonge mensen in de gelegenheid worden gesteld hun kavel te kunnen kopen/aanvragen of woning te kunnen bouwen. Het betalen van huur vormt nog steeds een groot probleem voor veel mensen. Ze kunnen hierdoor naast deze “vaste lasten” nauwelijks tot bijna uitkomen. Stefano roept dit in het kort een mogelijkheid. Volgens hem moet de mogelijkheid geboden worden zodat iedereen in hun behoeften kunnen  voorzien.

error: Kopiëren mag niet!