Els, 78: “Ik heb nooit gedacht, dat ik op zo’n leeftijd nog zou moeten werken”

“Ik heb nooit gedacht, dat ik op zo’n leeftijd nog zou moeten werken, zegt Els, die 70+ is. Zij geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij op haar leeftijd zou moeten genieten van de resterende tijd die zij nog heeft op aarde en van haar kleinkinderen.

“Maar, dat is het helemaal niet, de situatie dwingt je om te werken. Als je dat niet doet, ga je het ook niet kunnen overleven”, zegt Els. Zij verkoopt verschillende soorten gebakjes en zuurgoed. “Ik ben al jaren bekend met mijn zuurgoed en koekjes. Vroeger deed ik met elke activiteit mee in het centrum. Dan zag je mij met enkele van mijn kinderen meedoen met de verkoop van koekjes, zuurgoed en andere lekkere gebakjes en warme maaltijden. Na het aantreden van deze regering heb ik dat helemaal niet meer gedaan, het gevoel is er niet. Maar nu moet ik desondanks werken.”

Els verkoopt op verschillende locaties. Zij geeft aan dat haar zoon de locatie kiest en haar vaak bij haar gewenste locaties afzet. “Ik sta niet alleen voor de verkoop, want ik ben niet zo sterk ter been. Een van mijn kleinkinderen komt mee met mij of een dochter van mij. Ik zit en geef de prijzen door. Hou op zo een manier ook een babbeltje met de klanten. Ik ben 78 jaar, maar kan nog heel goed koken en bakken. Helaas hebben geen van mijn kinderen mijn talent overgenomen. Ja, wel een zoon van mij, maar die is zich nu meer gaan verdiepen in de technologische wereld. Hij gaf aan dat hij zijn verborgen talent wel een keer zal gebruiken, maar dat hij nu wil werken. Want hij wil genieten van zijn oude jaren”, aldus Els.

“Ondanks dat ik zo hard heb gewerkt in mijn jongere jaren moet ik nu toch weer werken. En dat wil hij helemaal niet meer, hij wil nu veel meer geld zien te maken zodat ik nog kan genieten en zijn toekomst er anders uit ziet. Ik ben niet de enige die op zo een leeftijd werkt. Een goede vriend van mij is aannemer en hij werkt ook nog optimaal. Hij geeft aan, dat de jongere generatie niet zo snel het werk kunnen aanpakken en dat hij toch nog aanwezig moet zijn. En hij kan op zo een  manier ook in beweging blijven. Ik ben blij dat ik enkele  mensen nog een goed gevoel kan geven door mijn gebakjes en lekkers, maar ik hoop dat de situatie wel verandert. Zo kunnen velen het niet overleven”, benadrukt Els. 

TM

error: Kopiëren mag niet!