“Vruchtensoorten zijn prijzig, maar over de prijs kan altijd gesproken worden”

“De prijzen van groenten en vruchten komen bijna overeen. Er zijn nog enkel vruchten die wel duurder zijn”, zegt een vrouw tegen Dagblad Suriname. ” Een bos groente kan je vinden voor SRD 25 en een tros bacoven voor hetzelfde, maar zelfs ook voor SRD 50. Dezelfde groenten die je destijds nog voor SRD 5 kon kopen en die bacoven die je voor SRD 1 of 2 kon kopen, zijn dus nu vijf tot tien keer duurder. Als burger of klant ga je nu moeten kiezen wat belangrijker is, groenten of vruchten. Hoe moet je nu gezond zijn. Je hebt aan het eind beide nodig toch?. Door het eten van vruchten helpt het enkel processen inwendig in een goed ritme te houden. Maar, als je niet zo vaak meer vruchten eet, dan lukt het helemaal niet.” 

Een standhoudster die vruchten verkoopt, geeft aan dat zij veel klanten verliest. “Mijn man koopt de vruchtensoorten heel duur in. Ook al ga je bij iemand die vruchten heeft op het erf, dan geeft de persoon aan dat je wat neer moet tellen. Bij mij, of laat ik zeggen, enkele standhouders die vruchten verkopen, kunnen de klanten nog een korting krijgen. De vruchtensoorten zijn wel prijzig, maar over de prijs kan er altijd gesproken worden. Een hoopje manja klein kan men al voor SRD 20 vinden, een hoop sinas voor SRD 30. Er zijn nog enkele soorten zolang het het seizoen is van vruchtensoorten, dan ga je veel hebben voor in de aanbieding. Maar, nu doen wij het met de bekende soorten”, aldus de standhoudster.

“Er zijn nu slechts enkele standhouders die groenten verkopen. De verkoop gaat niet zo goed en zolang het geen seizoen is zal je niet kunnen spreken van een toeloop. Maar, aan het eind hebben wij werk nodig, dus wij gaan moeten roeien met de riemen die wij hebben.”

TM

error: Kopiëren mag niet!