Jaar van megavliegtuigdeals
DEUR DUNCAN MIL

20 juni 2023 – Airbus heeft op de Paris Air Show een recordorder van 500 vliegtuigen binnengehaald door de Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo – de grootste order ooit qua vliegtuignummers – waarmee Air India’s Airbus- en Boeing-deals in februari werden overschaduwd.

Tegen het einde van de openingsdag in Le Bourget werd de duizelingwekkende vriendschap van Indigo aan anderen toegevoegd door flynas en Air Mauritius. Massale aankoop door Ryanair Holdings, de Saoedische start-up Riyadh Air en Air India’s order van $ 70 miljard voor een recordaantal van 470 vliegtuigen eerder vulde dit jaar de orderboeken al jaren.

“We hebben spelers die de markt overspoelen met een groot aantal vliegtuigen; Ik hoop alleen dat ze het goed doen”, zei Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways, in een interview tijdens het evenement.

Luchtvaartmaatschappijen plannen de explosieve groei van het reizen in Azië en Europa. Door de verloren van het aantal bestellingen – die begon toen de reisindustrie twee jaar geleden voor de eerste herstelde van Covid-19 in de VS – zijn de orderboeken van Airbus en Boeing tot in 2028 gevuld.

Nu de eerste dag van het gezamenlijke evenement in de luchtvaartindustrie is afgesloten, heeft Boeing een inhaalslag gemaakt. Alle ogen zijn nu gericht op de rest van de vorige week.

error: Kopiëren mag niet!