Er wordt gezocht naar de toeristische duikboot Titanic
DOOR JORDI BOU

19 juni 2023 – Voor de kust van Newfoundland is een zoek- en reddingsoperatie gaande voor een onderzeeër die toeristen meeneemt om het wrak van de Titanic diep onder de Atlantische Oceaan te bekijken.

OceanGate Expeditions zei maandag in een korte verklaring dat het “alle opties mobiliseerde” om degenen aan boord van het schip te redden. Het was niet meteen duidelijk hoeveel mensen er vermist werden.

Aangenomen wordt dat het vermiste vaartuig OceanGate’s Titan-duikboot is, een onderzeeër ter grootte van een vrachtwagen die plaats biedt aan vijf mensen en gewoonlijk duikt met een vierdaagse voorraad zuurstof.

De Titan-onderzeeër is ontworpen door Boeing en NASA, waarvan de buisvormige romp grotendeels is gemaakt van koolstofvezel, met aan beide uiteinden titanium doppen. De voorwaartse dop heeft een centraal 53 cm breed acryl kijkvenster waardoor twee mensen tegelijkertijd naar buiten kunnen kijken.

De onderzeeër kan met een snelheid van drie knopen reizen en 55 meter per minuut dalen, met voortstuwing door vier elektrische stuwraketten. Apparatuur omvat krachtige zoeklichten, high-definition camera’s en een laserscanner.

error: Kopiëren mag niet!