Afgevaardigden die de 111e Internationale Arbeidsconferentie (ILC) bijwoonden, hebben een nieuwe aanbeveling over kwaliteitsstages aangenomen.

De 111e Internationale Arbeidsconferentie vond plaats in Genève van 5 tot 16 juni 2023 en werd bijgewoond door 5.000 afgevaardigden die 187 lidstaten vertegenwoordigden

Tijdens de conferentie namen de afgevaardigden een nieuwe aanbeveling over kwaliteitsvolle leerlingplaatsen aan, een resolutie over Wit-Rusland, de conclusies van de algemene discussiecommissie over een rechtvaardige transitie, de conclusies van de periodieke discussiecommissie over arbeidsbescherming, en het IAO-programma en de begroting voor 2024/ 25. Ze registreerden ook 13 ratificaties van internationale arbeidsconventies en bespraken vele andere sociale rechtvaardigheidskwesties op de World of Work Summit. De conferentie werd afgesloten door directeur-generaal Gilbert F. Houngbo, die de internationale gemeenschap opriep om meer sociale rechtvaardigheid te steunen en de strijd tegen kinderarbeid op te voeren op de Werelddag tegen kinderarbeid.

error: Kopiëren mag niet!