Wisse prolongeert zijn wereldtitel middengewicht tijdens Glory Collision 5 in Ahoy Rotterdam

Donovan Wisse, 26 jaar, heeft zaterdagavond lokale tijd in de Rotterdamse Ahoy tijdens Glory Collison 5 zijn wereldtitel middengewicht met succes geprolongeerd in een mooi gevecht van zijn zijde tegen Serkan Özcaglayan. Wisse bezorgde zijn opponent vele hoge trappen in het gezicht en ook fikse trappen tegen de benen van Özcaglayan die af en toe wankelde op zijn benen. Na vijf ronden kon Wisse het strijdtoneel weer met zijn wereldtitel op zak verlaten.

Özcaglayan was er klaar voor…

‘Ik voel aan alles dat ik er klaar voor ben om hem te verslaan.’ Dat waren nog de woorden van de Haagse kickbokser Serkan Özcaglayan tegen Omroep West. 45 wedstrijden waarvan Özcaglayan er 36 won met een knock-out. Dat zijn de statistieken van de 1,91 meter lange vechter die vecht met de bijnaam ‘Slaappil’. Zijn titelgevecht tegen Wisse had hij het liefst gewonnen met een spectaculaire knock-out, maar hij bleek geen schijn van kans tegen te hebben de Surinamer.

Vrijdagmiddag toonde de weegschaal aan dat beide vechters goed op gewicht zijn (tot 85 kilogram in het middengewicht). ‘Ik zag in zijn ogen dat hij er klaar voor is en voelde een bepaalde spanning’, sprak Özcaglayan na afloop van de weging.

Het gevecht

Wisse kwam rond kwart voor vijf ’s middags Surinaamse tijd de arena in getooid in de Surinaamse vlag. Na drie minuten werd de eerste ronde beëindigd en Wisse leek daarin de betere vechter. Ook in de tweede ronde was Wisse de betere vechter. Nederlandse commentatoren spraken van een ‘master class’ van Wisse. “Nu weten de mensen wat deze man in huis heeft. Ik neem m’n hoed voor hem af!”.

Ook in de derde ronde liet Wisse sterke combinaties zien van stoten en enkele hoge trappen op het lichaam de van zijn tegenstander..

Na vijf ronden werd de Surinamer dan ook tot winnaar uitgeroepen en behoudt zijn wereldtitel in het middengewicht.

Kampioen sinds 2021

Wisse is al sinds 2021 de kampioen in de divisie. De kickbokser, die bij Kickboxing Fearless in Wassenaar traint, vocht 18 wedstrijden waarvan hij er 10 won op knock-out.

Voor het gevecht zei Wisse. ‘Ik heb Serkan goed geobserveerd en ken zijn tactiek in de ring. Zijn kracht is het gevaarlijkst, maar mijn uithoudingsvermogen is beter. De fans kunnen zich opmaken voor een spektakel en ik ben er klaar voor.” En de fans hebben gezien dat hij er klaar voor was.

PK

error: Kopiëren mag niet!