Vaderdag – Een vader: “Ik ben ook belangrijk in het huis en wil ook een verwend gevoel hebben”

Enkele vaders die in het centrum werken en eventueel hun hossel zoeken, geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij zich vergeten voelen. “Als man hou ik vaak genoeg de dagen niet bij of laat ik zeggen speciale dagen, omdat ik te veel daarboven heb, maar zodra ik wat merk, probeer ik iets leuks te doen, maar als het op Vaderdag aankomt zie ik vaak niets”, zegt Kleyon. 

“En over het algemeen zie je ook niet veel voor vaders op Moederdag en zelfs op Valentijnsdag zie je acties, maar op Vaderdag zie je slechts maar enkelen, je kan ze tellen. Ik ben niet jaloers, maar je voelt als man ook wat. Ik ben ook belangrijk in het huis en wil vaak genoeg ook een verwend gevoel hebben”, benadrukt kleyon. 

Een taxichauffeur zegt, dat hij niet veel vraagt. “Ik ben blij met alles, want het gebaar telt. Als er op Vaderdag lekker gekookt wordt met een glas koud bier, dan ben ik tevreden. Een pot bereiden, dus een stamppot met bruine bonen en alles erop en eraan, kost nu heel veel en als ik dat krijg betekent het heel veel”, aldus de man. “Een hemd kopen nu of een ander aardse goed kost heel veel en de tijd is moeilijk om daar wat aan te gaan besteden.”

Henk die samen een kleine business met zijn vrouw draait, geeft aan dat hij dagelijks wordt verwend. ‘”Zodra ik opsta, mijn gezin naast mij heb en dagelijks in staat ben te werken en een bordje eten op tafel zetten of krijgen, voel ik me verwend. Je hebt velen die dat niet hebben en zelfs geen onderdak hebben”, zegt Henk.

“Ik ben dagelijks op de hossel en zie heel veel. Zolang ik kan helpen, help ik waar ik kan en hoop dagelijks dat het beter wordt in het land. Ik vraag niet veel, maar het gebaar of een klein beetje betekent al veel.”

TM

error: Kopiëren mag niet!