Negatieve trend van vermissingen onder jeugdigen

Er schijnt een negatieve trend van vermiste jeugdigen, meestal jonge dames, te ontstaan. Op social media roepen ouders en verzorgers op om hun familieleden op te sporen. In een later stadium komt vaak ook de politie erbij kijken. De meeste ouders zijn vaak radeloos. Vaak loopt het helaas niet goed af. Een kijkje op de website van het Korps Politie Suriname toont een verontrustend beeld. Enkele tientallen mensen worden vermist. Sommige van al geruime tijd. Zoals vermeld komen er verontrustend veel jonge vrouwen en meisjes voor op de lijst. 

Vermist 

Deze week werd de samenleving opgeschrikt door de vermissing van Cedricia van Sichem. Het 14-jarig meisje wordt al een paar weken vermist. Het meisje kwam niet naar huis. Op de website van de politie komen nog andere opvallende vermissingen voor. Zo zijn de jonge dames Jozefzoon Lekisha, Benschop Shaneequa, Anakaba Odesa, Kerpens Elisua, Ankossie Saravina en Mahadeowsing Viraisha als vermist opgegeven in de afgelopen maanden. Enkele van hen zijn tieners. 

Procedure

In een vermissingszaak worden verschillende stappen genomen om de vermiste persoon te vinden. iemand als vermist wordt beschouwd, moet dit zo snel mogelijk aan de autoriteiten worden gemeld. Dit kan worden gedaan bij de politie. Zodra de melding is ontvangen, zal de politie een onderzoek starten. Dit omvat vaak het horen van familieleden, vrienden en andere mensen die mogelijk informatie hebben over de vermiste persoon. Ze kunnen ook telefoongegevens, e-mails of andere communicatiemiddelen onderzoeken om aanwijzingen te vinden.

De politie zal vaak de hulp inroepen van het publiek om informatie te verkrijgen.

error: Kopiëren mag niet!