Griepgolf teistert Suriname

Suriname wordt deze dagen geteisterd door een heel besmettelijke griepgolf die al heel wat mensen heeft getroffen. Diverse personen geven dit aan de redactie van Dagblad Suriname te kennen.

Griep krijgt veel burgers te pakken

Veel burgers hebben de redactie laten weten dat ze door griep niet bereikbaar zijn. Het zou gaan om een griep die heel besmettelijk is. Veel mensen hebben door deze griep flinke lichaams- en hoofdpijnen en bij anderen zijn er zelfs symptomen als braken en diarree.

Gevaren van griep

Griep kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen, waaronder longontsteking en bronchitis, die in sommige gevallen zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben. Jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen lopen het grootste risico op complicaties. De griep kan het immuunsysteem van het lichaam verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor andere ziekten en infecties. Dit kan vooral gevaarlijk zijn voor personen die al een aandoening hebben, zoals astma, diabetes of hart- en vaatziekten

Voorkomen dat de griep zich verspreid

Op diverse plekken in Suriname zijn maatregelen die tijdens de Covid-periode van kracht waren weer ingevoerd, omdat ze ook helpen om de normale griep te bestrijden of te voorkomen dat de virussen verder verspreid worden. 

Er zijn verschillende manieren om griep te bestrijden. De effectiefste methode is echter om de infectie te voorkomen door middel van vaccinatie. Het griepvaccin is een jaarlijkse immunisatie die het lichaam helpt om zich te beschermen tegen de griep. De vaccinatie activeert het immuunsysteem, waardoor het de virale infectie kan bestrijden wanneer deze het lichaam binnenkomt. Het is belangrijk om te onthouden dat het vaccin geen 100% garantie biedt om de griep te voorkomen, maar het kan wel de symptomen verminderen en complicaties voorkomen.

Daarnaast zijn er andere maatregelen die kunnen helpen om de griep te bestrijden, inclusief:

Handen wassen, het vermijden van nauw contact met personen die griep hebben, kan helpen om de verspreiding van de ziekte te verminderen, het bedekken van de mond en neus en gewoon even thuis blijven:

error: Kopiëren mag niet!