NPS-fractieleider Rusland vraagt om herevaluatie systeem van sociale ondersteuning

NPS-fractieleider in het parlement Gregory Rusland roept de regering op om het systeem van sociale ondersteuning aan de zwakkeren in de samenleving te herevalueren. Naar zijn oordeel moet er iets mis zijn in de uitvoering van het sociaal ondersteuningsprogramma van de regering. Hij zegt dat ondanks dat er zoveel geld wordt uitgetrokken voor het sociale ondersteuningprogramma, hij het gevoel heeft dat de ondersteuning niet aankomt bij de mensen die het nodig hebben, Er komen dagelijks steeds nieuwe mensen bij die zeggen het niet meer te kunnen redden.

Als er zoveel geld in de samenleving wordt gestopt aan sociale ondersteuning, zou dat volgens Rusland niet mogen gebeuren. Er moet dus iets fout zitten in de uitvoering.

De NPS-leider maakte deze opmerking afgelopen dinsdag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee. President Santokhi zei eerder op de bewuste vergadering, dat in de afgelopen beleidsperiode van de regering er ruim SRD 16 miljard is uitgegeven aan sociale ondersteuning naar de samenleving toe. Het gaat naast de reguliere sociale voorzieningen ook om ondersteuning in het kader van het zogenoemd ‘Social Beneficiary Program’.

Volgens de parlementariër dient de regering na te gaan waarom de ondersteuning niet lijkt aan te komen bij hen die dat het hardst nodig hebben. Hij roept de regering om tot herevaluatie van het systeem en voor de resterende regeerperiode er voor te zorgen, dat een ieder wordt meegenomen om de huidige moeilijke periode door te komen.

SS

error: Kopiëren mag niet!