IDB Invest ondersteunt uitbreiding haven van Kuldipsingh 

IDB Invest sloot een zakelijke lening van maximaal US$ 14,5 miljoen met  Kuldipsingh Port (KPF), eigenaar en exploitant van de belangrijkste particuliere vrachthaven in Suriname, om de kosten van civiele en bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van de haven te financieren. Dit bericht de nieuwswebsite BNAmericas.

Het project zal naar verwachting aanzienlijke investeringen stimuleren en de groeivooruitzichten van Suriname in de komende jaren ondersteunen. De transactie ondersteunt de uitbreiding en modernisering van de faciliteiten van KPF met de modernisering van de verouderde haveninfrastructuur en de capaciteitsvergroting in het Paramaribo-gebied, waar het meeste internationale handelsgerelateerde verkeer plaatsvindt.

Het doel van de lening is voornamelijk de uitbreiding van de kade en steiger en de aankoop van drie percelen aangrenzend land aan het bestaande eigendom van KPF. Dit vergroot de capaciteit van KPF om stukgoed en stukgoed te behandelen en om meer schepen tegelijkertijd te bedienen. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat het verkeer tegen 2030 met 75% zal toenemen tot 480.000 ton, van ongeveer 275.000 ton in 2020.

De rest van het uitbreidingsproject dat door het bedrijf wordt gefinancierd, is de bouw van een extra magazijn en kantoor. Ze zullen ook extra materieel aanschaffen, waaronder kranen, vrachtwagens en ander hijsmateriaal.

Deze transactie is in lijn met de inspanningen van IDB Invest om Suriname te ondersteunen bij het verbeteren van de diversificatie in de reële sector van de economie door bedrijven uit de particuliere sector verbeterde havenfaciliteiten te bieden, die nodig zullen zijn om meer vracht van en naar het land te verwerken.

IDB Invest zal technische assistentie verlenen om KPF te helpen bij het opzetten van een milieu- en sociaal beheersysteem om verbeteringen aan te brengen in hun praktijken op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid, arbeid en andere sociale praktijken en om haar actieplan voor corporate governance uit te voeren.

error: Kopiëren mag niet!