Giann Ellis behaalt derde plaats bij tekenwedstrijd Lions International

Kunsttalent Giann Ellis ontving woensdag 14 juni in G Artblok zijn beker voor het behalen van de derde plaats in de tekenwedstrijd ‘Peace Poster Contest’ dat in het Caribisch gebied werd georganiseerd. Het thema was ‘Lead with compassion’. De tekenwedstrijden worden georganiseerd door Lions International. Dit zegt Robertino Tjong Hing van Lions Club Paramaribo South. Voorheen werden scholen bezocht.

“We wilden er een beter tintje aan geven en hebben op een gegeven moment besloten om een art club te benaderen. Op die manier kwam daardoor eerst de benadering naar G Artblok”, verduidelijkt Tjong Hing. In totaal hebben 146 landen deelgenomen. Daaruit zijn 500 winnaars voortgekomen. Het doel is om jongeren over vrede na te laten denken. Vermeldenswaard is, dat de Lions in Suriname uit 14 clubs bestaan en dat uit alle inzendingen een winnaar wordt gekozen. Dat bleek in dit geval om Ellis te gaan, leerling van G Artblok. Zijn werk is doorgestuurd naar deelnemende landen uit de regio.

Nog in de running
“Meer dan vijftig procent van de 14 clubs hebben dit jaar meegedaan”, stelt de President van Lions Club Paramaribo, Renuka Changoer-Simbhoedathpanday.

Zij geeft aan dat Suriname samen met Guyana en Trinidad in een blok zit dat ‘district’ wordt genoemd. Daarbij gaat de winnaar automatisch door naar de internationale wedstrijd. 

De tekening van Ellis is in de regio uitgeroepen tot derde beste. Changoer-Simbhoedathpanday merkt op, dat Ellis vanuit het ‘district’ ook doorgaat naar de internationale ronde. “Hij is nog steeds in de running”, merkt zij op. De Presidentn is heel trots, zowel op de jongeren als op de clubs. “Want zonder de clubs worden deze projecten niet uitgevoerd. “

Het ‘Peace Poster’ is iets dat jaarlijks terugkeert. Zij benadrukt dat het thema ‘Lead by Compassion’ vooral voor jongeren niet eenvoudig is en klinkt lovend over de clubs die de jongeren stimuleren om toch hun ideeën uit te kunnen beelden op papier.

RB

error: Kopiëren mag niet!