Dubbel patiënt door systeem van volksgezondheid

Melissa heeft de redactie van Dagblad Suriname benaderd over de problemen die zij ondervindt om tabletten te verkrijgen. “Het is een heksentoer is.” De 30 jarige Surinaamse geeft aan, dat ze al geruime tijd te kampen heeft met het teleurstellend beleid van het ministerie van Volksgezondheid.

“Het is een probleem om medicijnen in dit land te krijgen. Een simpele hoestdrank en neusdruppel zijn kennelijk een probleem. Het is alom bekend dat er vaak genoeg geen medicijnen voorkomen in de klapper en dat daardoor een patiënt genoodzaakt is daarvoor te betalen. Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid tot declaratie, maar nu komt het probleem, het duurt een eeuwigheid om het geld te ontvangen”, aldus Melissa.

“Ik wacht al ruim een maand op mijn geld. Het is teleurstellend, want bij wie moet je je beklag doen? Wat als je geen geld hebt om op dat moment te betalen voor die medicijnen? We moeten gaan naar een snel systeem, want als ik nu ergens een beklag doe, duurt het een week voordat het behandeld wordt, dan ben ik al dood.”

Melissa: “Dus je wordt een dubbele patiënt, want los van het feit, dat je ziek bent, krijg je ook hoge bloed van het hele systeem. Het is onkan, wat er gebeurt. Het is niet iets nieuws, maar er komt maar geen verbetering in het systeem”, geeft de mevrouw kwaad aan.

DA

error: Kopiëren mag niet!